Blog # 21

27 Sep

Elhallgatott Igazsagok?

Megneztem Nogradi Gyorgynek  a ” lanyok is kerdezzenek” cimu  2015 szeptember 21.-en elhangzott eloadasat a You-Tubon, valamint a 2015 szeptember 22.-en  megtartott “europa es a migracio” eloadast, nagyszeru,  eloadas,szinte erezni lehettett ahogy mindenki fellelegzik es ugy hallgatja, hogy  ” na vegre megmondhatjuk ki a bunos “, de velemenyem szerint csak  azok a helyzetek kerultek napvilagra,amelyek ma mar az internet segitsegevel koztudotta valtak, hogy az USA mi mindenert felelos, de a LENYEGET, hogy mi all az USA politikaja mogott, miert tortenik ma is mindez es, miert pontosan most, arrol hallgat. Pedig  ellentetben a hallgatoival, akik a tomegkommunikacio egykezben tartasa miatt, ebben a temaban teljesen tajekozatlanok. Nogradi ur  valoszinu tudja az okot, a mozgato rugojat a dolgoknak es Merkel tehetetlensegenek, azert nem valaszolt arra a kerdesre, az egyetlen kerdesre ezzel kapcsolatban es az egyetlen amit megvalaszolatlanul hagyott

hogy miert probalja lenyomni az USA a TTIP-t europa torkan ????????????????????

Mert a TTIP-val a nemzetkozi invesztment vallalatok, global corporationok, ahogy a kerdezo emlitette is ” KENYSZERITENI ” tudjak az europaban mar eddig is csak nemileg fuggetlen nemzeti orszagokra akaratukat, ezzel tokeletes gazdasagi iranyitast kepesek gyakorolni felettuk. Marpedig ebben az esetben, akarmilyen izgalmasan is hangzik, hogy jonnek a honfoglalok, annak a vilagnak akik letrehoztak a TTIP-t az USA es europa kozott, annak a vilagnak teljesen mindegy, hogy kik lakjak europat,( sot minel kevertebb annal jobb, ez az idozites pontosan azt segiti elo, hogy europa megkerheti az USA-t, annak ellenere, hogy az oroszokkal megkotott szerzodes ertelmeben, nem tartozkodhat amerikai katona keleteuropa orszagaiban, de ez majd egy jo urugy lehet arra,hogy segitseget kerjenek a honfoglalok ellen, ki tudja ?? mert ugye ha az USA nem engedi meg, hogy sajat katonasaga legyen europanak, akkor csak egy kicsit elore kell gondolni, vajon miert ? talan azert, hogy europa tehetetlen legyen az oroszok meg konnyebben bekerithetoek legyenek, ha europa kenyszerbol megis “behivja ” az amerikai katonakat ? ) szoval ez a vilag az amelyik letrehozta az ISIS-t es ez az a vilag amelyik az USA-t katonai nagyhatalomma tette a petrodollaron keresztul, termeszetes, hogy ezt tartani akarja es ez az a vilag amelyik atvette az USA gazdasagi iranyitasat ugy, hogy bankvilagat kivette az allam iranyitasa alol es PRIVAT kezekbe adta (FED stb, tobbszor utaltam ra) es ez az a vilag amelyik   ELET – HALAL  harcot folytat hatalmanak megtartasaert es ez a hatalom a HATTERVILAG.  Hulyeseg azt mondani osszeeskuves elmelet, csak azert mert az ujsagok nem irnak rola, ezek tenyek, ezt ma mar a vilag nagy resze nem csak latja,hanem megertette es tett ellene.

Ezert nagy a harc, mert hiaba probalja Nogradi elbagatelizalni a BRICS orszagoknak egyutt hatalmuk  van es  egy kozos celt kepviselve, nagyon okosan a hattervilagot a sajat fegyverukkel gyoztek le ugy, hogy Kina es Oroszorszag letrehoztak  es szeptembertol parhuzamosan mukodtetik a  mar meglevo ,monopol helyzetben levo gazdasagi globalizmusra toro Bretton-Wood rendszer ,tokeletes masat, azzal a kulonbseggel, hogy ezen a rendszeren keresztul minden orszag  nem dollarert, hanem sajat penznemeben vasarolhatja az olajat es hozzatettek  azt,, hogy ez a rendszer majd KISEGITI es KIEGESZITI a mar meglevot, de ezzel tulajdonkepen megszuntettek a Bretton wood monopol helyzetet es visszaallitottak  az egyensulyt a kereskedelemben.

Az pedig, hogy az USA nem foglalkozott, csak azzal, hogy Kinat figyelje es csak a Krim miatt figyelt az oroszokra,tevedes, hiszen a katonai puccsal letrejott kormanycseret,pontosan a hattervilag szervezetein keresztul, az oroszok fekete tengeri tamaszpontjuk megszerzese erdekeben, az USA szervezte meg es hajtotta vegre. De ennek nagymesterei, ebben nagy gyakorlattal rendelkeznek.Csak nem szamitottak az oroszok ilyen tokeletes visszavagasara, mert megismetlodott az ami Kosovoban megtortent es altaluk elfogadott volt, itt ismet sajat fegyveruk lett ellenuk forditva, csak BECSULETESEBBEN, mert itt nepszavazast is tartottak es gyozott a nep akarata.Putin jo elore latja a helyzetet, nem mint Merkel asszony, aki az osszes ellenlabasaval diplomatikusan ELORELATOAN elbant,de erdekes modon ” ROVIDLATO” politikat folytatott a menekultvalsaggal kapcsolatban ( egeszen szelektiv itelokepessege van a fonok asszonynak ) nem kellene ezt is elbagatelizalni azzal, hogy igen a politikusok legtobbszor csak sajat megvalasztasukert harcolnak, mert ha igy van, szomoru,  nekik mindenkor KOTELEZOEN a nep erdeket kellene kepviselni ellenkezo esetben nem oda valok ahol vannak.

Nogradi azt mondja az oroszok vedik Assadot mert tamaszpontjuk van.Termeszetes, ez reszukrol egy plussz,  de vedik azok is  akiknek nincs tamaszpontjuk. Megoltek Gaddafit, nem csak azert mert Sarkozynek penzt adott, hanem mert olajat nem petrodollarban, akarta ertekesiteni, ugyanezert az okert megoltek Saddam Husseint is, mert  O is szembe ment a HATTERVILAG globalizalo politikajaval. Iran szankcioval lett megbeklyozva, es amikor Assad ellen az ENSZ-ben a NYUGAT ugyanezzel a szisztemaval ujra megprobalta osszeszedni a “koaliciot ” tanulva az eddigi peldabol, az oroszok es kina megvetozta , mert azt mondtak Assad a nep alatal megvalasztott kormanyfo. nem lehet kivulrol eroszakkal kormanycseret vegrehajtani es Bab-kormanyokat letrehozni ezaltal  emberek millioit elpusztitani bizonyos erdekcsoportok celjainak elerese erdekeben.

Az is igaz, hogy az olaj aranak leverese es a szankciok gyengitik oroszorszagot, de ez mind a hattervilag hosszutavu politikajanak a celja. ( es ma meg megteheti, hogy leveri az olaj arat, mert a gazdasagi osszefonodasok a Bretton-Wood miatt es a kaszino tipusu hattervilag altal letrehozott es mukodtetett Tozsde, aminek semmi koze, az orszagok gazdasagi allapotahoz , a kezukben van) de az is egyertelmuen kiderul az eloadasbol, hogy itt is bagatelizalasra kerul az a teny, hogy az orosz-kinai paros es a BRICS es ( SCO, CSTO , letrejottet nem is emlitette, ) azok felerosodese, valamint a KOLONIZALT afrikai, del amerikai orszagok ebredese, megallasra kenyszeritette a nyugati  MONOPOL-kapitalizmus globalis terjeszkedeset, amit csak ugy tudna tovabb folytatni, ha ezt az orosz-kinai parost haboruval tonkretenne, mert egyutt egymasnak hattal allva megdonthetetlenek.

Ezert folytatodik a harc es ez a LENYEG, ezert akarjak lenyomni a TTIP-t europa torkan, mert ezzel legalabb europat vegleg terdrekenyszerithetik  es elobb utobb  a szandekosan osszekevert, de barmelyik pillanatban egymasnak ugro zagyva neptomege a hattervilag altal tokeletesen kormanyozhatova valik .

A nepek nem akarnak haborut, de ha a mindenkori kormanyok ellenzeki partjait kulso erdekek sajat celjaik elerese erdekeben segitik, soha nem lesz beke.

Az ENSZ 2015.szeptember 28-i ulesen  felszolal, kina, orosz, iran elnoke.

 

Kurepov Borbala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *